Testare nutrigenetică cu

 

Ce este nutrigenetica?

Nutrigenetica studiază relația dintre variațiile genetice pe care le are fiecare dintre noi și necesarul de nutrienți care este diferit pentru fiecare individ, în funcție de variațiile genetice proprii.

 

Cum se face recoltarea probei pentru analiza nutrigenetică?

Pentru testarea genetică este necesară o probă de salivă, din aceasta urmând să se extragă ADN-ul necesar analizelor ulterioare. 

Teste nutrigenetice

Woman's Complete Health: Nutriția în contextul sarcinii, Nutriția la adulți, Riscul dezechilibrelor metabolice, Variații genetice asociate cu efortul fizic sau performanța sportivă

Healthy Life & Slim: Nutriția la adulți, Riscul dezechilibrelor metabolice, Variații genetice asociate cu efortul fizic sau performanța sportivă

 

Pregnancy & Baby Care: Nutriția în contextul sarcinii, Nutriția la adulți

Metabolic Balance: Nutriția la adulți, Riscul dezechilibrelor metabolice

Nutrition, Sport & Fitness: Nutriția la adulți, Variații genetice asociate cu efortul fizic sau performanța sportivă

Screening: Variații genetice asociate unor boli și răspunsuri la tratament

NOVALIFE Clinics vă pune la dispoziție testul Advanced NGx, cel mai complex test nutrigenetic existent pe piața mondială. Acest test este oferit în colaborare cu GenetX, deținătorul licenței pentru Uniunea Europeană a acestui test. Testul este realizat într-un laborator autorizat CLIA si CAP, din Statele Unite ale Americii.

Ce este ADVANCED NGx?

 

Este un test nutrigenetic care evaluează nevoile nutriționale personale.

 

Este singurul test nutrigenetic ce utilizează cele mai moderne abordări în domeniu: definirea nevoilor nutriționale individuale pe baza analizei haplotipurilor, a interacțiunilor dintre gene și a algoritmilor multigenici. 

Fiecare individ are un genom distinct

 

Este cunoscut deja că fiecare dintre noi are o structură genetică unică, datorită unor variații genetice care, fie sunt moștenite, fie apar ca noi modificări genetice în decursul vieții unui individ. Dacă, inițial, proiectul de descifrare a genomului uman (The human Genome Project) a permis definirea unui genom uman de referință, caracteristic doar pentru câțiva indivizi, dezvoltarea ulterioră a proiectului, ca și demararea altor proiecte, au permis înțelegerea mai exactă a rolului pe care variațiile genetice le au în definirea caracteristicilor fiziologice și a riscurilor de boală.

 

Un genom distinct definește nevoi nutritive distincte

 

În cea mai mare parte, nutrigenetica studiază rolul variațiilor genetice frecvente în populație, adică a acelor variații care pot ajunge și până la 50% ca prezență în populația generală. Aceste variații genetice au apărut în decursul evoluției umane, apoi s-au multiplicat (le-a crescut frecvența) tocmai datorită unor avantaje de supraviețuire ale indivizilor care posedau aceste variații, în comparație cu cei la care aceste variații erau absente. Cu alte cuvinte, o mutație genetică, apărută inițial la un individ, nu se poate propaga și înmulți într-o populație decât dacă conferă un avantaj evolutiv. Altfel, mutații genetice care nu conferă avantaje evolutive ramân rare, sau chiar dispar complet din populația respectivă, ramânând de domeniul accidentelor genetice.

 

Numeroase studii au arătat, totuși, că indivizii care au anumite variații genetice frecvente, pot avea un risc crescut de boli, în condițiile în care dieta acestora nu este adecvată particularităților genetice specifice acestor indivizi. Pentru a aborda această problemă, oamenii de știință au apelat la studierea relației dintre gene și mediu (gene-environment interactions) și, respectiv a relației dintre gene și nutriție (gene-nutrient interactions).

 

Rezultatele acestor studii au arătat că, pentru anumite gene ale căror funcții sunt strâns legate de metabolismul nutrienților, anumite variații genetice pot fi, în funcție de nutriție, fie benefice, fie dăunătoare.

Despre ADVANCED NGx

 

Testul nutrigenetic Advanced NGx este rezultatul unei experiențe acumulate de mai bine de 16 ani în domeniul cercetării academice din domeniul nutrigeneticii, în cadrul uneia dintre cele mai prestigioase universități din Statele Unite ale Americii, The University of North Carolina at Chapel Hill.

 

La efortul de design și dezvoltare tehnologică au contribuit, și continuă să sprijine acest proiect, două dintre cele mai cunoscute și reputabile instituții din domeniul genomicii, inclusiv prin partea de cercetare continuă:

 

- Duke University, prin Centrul de Analiză Genomică;

- Thermo Fisher Scientific, care deține patentul de secvențiere pentru platforma Ion Torrent.

 

Platforma cu care se realizează secvențierea pentru testul Advanced NGx este sistemul Ion PGM Dx, care a fost deja aprobat de către Federal Drug Administration (FDA, USA, Class II Medical Device).

 

* informațiile de mai sus sunt oferite cu acceptul Advanced Nutrigenomics

„O viață fără griji.

   Împreună.”

Despre GDPR

Despre Politica de cookies